Poket Bocor Di New Zealand


Pengembara dan rakan-rakan baru saja pulang dari bumi Shawn the sheep. Nantikan cerita-cerita nipis dan bocor.

Knobs Flat

Ya… yang tersembul kepala itu ialah Campervan… kondo kami selama 11 hari 🙂

Gambar ini diambil kira-kira jam 7.30 pagi. Di Knobs Flat (Milford sound road), tempat kami bermalam dalam perjalanan ke Milford Sound. Malam paling sejuk kami lalui tanpa pemanas. Beberapa kilometer dari sini, ke arah Milford Sound salji telah turun malam itu.

Ada sungai kecil mengalir berdekatan. Kami satu-satunya camper yang bermalam di situ. Pagi-pagi kami bertolak ke Milford sound untuk menaiki Cruise pertama (9.45 pagi). Pagi itu kami bersarapan jemput-jemput udang yang di goreng malam sebelumnya. Panaskan saja tetapi sejuk kembali kurang dari lima minit. Perjalanan ke Milford Sound sangat ohsem!

Advertisements

26 thoughts on “Poket Bocor Di New Zealand

  1. tulis lagi. jangan berhenti.

  2. lorr… bila nak sambung ni wa…? x sabar nk baca cerita kat sana..

  3. nurul leh tau tak berapa kos selama 11hari .

  4. Assalammualaikum…
    Saya dan family akan ke south island nz pada November ni.boleh tak email pd saya panduan/itinerary perjalanan adik?
    kami jg bercadang menyewa motohome selama berada d sna.

  5. Salam….macam berminat jer nak berjalan ke sana, boleh lah kiranya share kt kami di arip_pap@yahoo.com terima kasih sgt2.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s