Terima kasih atas kasih sayang kalian <3


Berladang-ladang penghargaan, bergunung-gunung terima kasih dan bertasik-tasik permohonan maaf


Ini lah dia ahli rombongan Kembara Poket Nipis New Zealand. Dari kiri Abid, Aku, Yatt dan Nott.

Kata Saidina Umar – Kita belum cukup mengenali seseorang kalau belum pernah bermusafir bersamanya.

Dan dalam van yang “Perfect for 2, good for 3 and a party for 4” itu, tak banyak hal yang boleh dirahsiakan. Kelemahan, kekurangan dan buruk baik kelakuan tak dapat disorokkan. Kerana itulah, perempuan disuruh bermusafir bersama lelaki mahramnya atau perempuan-perempuan yang dipercayai. Supaya kehormatannya terjaga dan keaibannya terpelihara.

Ternyata kawan-kawan ku ini, bukanlah perempuan mengada-ngada. Bukan orang mementingkan diri apa lagi meninggi diri. Mereka ini selalu berkata “Duit kita ……” dahulu, kemudian barulah “Duit aku …..”. Mereka ini mudah memberi dan penuh empati.

Nukilan ini adalah penghargaan kepada kalian. Sebelum aku meneruskan coretan tentang kembara poket nipis kita di bumi Aotearoa yang sangat indah itu.

Juga ku mohon maaf. Bukan seandainya lagi, tentulah dalam 13 hari itu terdapat salah silapku, hal-hal yang tidak menyenangkan dari aku. Semoga tak seriklah kalian berkembara bersama ku. Berdoalah semoga kita dapat berkembara lagi mencari rahsia-rahsia Tuhan.

Segala yang kita lalui, mudah-mudahan diredhai Allah. Kembara bukan semata-mata ke mana kita pergi dan apa yang kita lihat. Tetapi apa yang hati kita rasai. Apa yang minda kita fikir dan apa yang jiwa kita teladani.

Terima kasih atas kasih sayang kalian kepadaku selama dua minggu itu.

Advertisements

2 thoughts on “Terima kasih atas kasih sayang kalian <3

  1. assalamualaikum..same geng dgn blogger cik sengal ek?sy mmg folo blog cik sengal tu.best!!nnt sy bace blog ni jugak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s